Gårdsförsäljning

Unika fårskinn i olika färger och kvaliteter

Ekologiskt lamm i låda

Våra lamm är rena gräsätare, går till slakteriet och hängmöras en vecka. detta ger unika förutsättningar för ett smakrikt saftigt lammkött!

Stor familjestyckning, en festmåltid för många,
10-12 personer runt bordet, t ex hela stekar och lång sadel. Se styckningsguide, stor familjestyckning.

Liten familjestyckning, här är man ofta 3-5 personer kring bordet. Stekarna är delade, sadeln kort, mindre detaljer helt enkelt. Se styckningsguide, liten familjestyckning.

Grillstyckning. Lamm är perfekt att grilla. Alla detaljer skivade och färdiga för grill eller gryta.

Passar inte någon av styckningslådorna ovan, vill du välja mellan helt, delat och skivat? Specialbeställ då från oss. Se styckningsguide.

Prislista ekologiskt lamm

Ett lamm brukar väga mellan 15 och 25 kilo. Vi säljer hela eller halva ekologiska lamm. Du betalar för köttvikt ostyckat lamm, 145 kr per kg. Styckningen ingår och vi styckar efter era önskemål, se styckningsguiden. Vill man dessutom att jag vakkumpackar alla detaljer, skär rent hals och revben för/till lammfärs kostar det 300/160 kr för helt respektive halvt lamm.

Frysta detaljer finns i våra fryslager.
Innerfile´675 kr/kg
Sadel/kotletter 425kr/kg
Lårstek med ben 295 kr/kg
Bogstek 215 kr/kg
Entrecoteskivor 415 kr/kg
Lammfärs 175 kr/kg
Revben/hals 95 kr/kg
Lever, njure, tunga, hjärta 65 kr/kg.

Älgkött

Jag köper in älg från jaktlag i Värmland. Älgarna  besiktas, styckas och fryses in.

Styckningsdetaljer är:
Stekar/Biff: Innanlår, fransyska, rostbiff, ryggbiff
Tjälknölar/gryta/färs: Ytterlår, bogstek, älgfärs

Prislista älgkött:
Färs 175 kr/kg
Tjälknöl/gryta 295 kr/kg
Fransyska 395 kr/kg
Innanlår 455 kr/kg
Biff  495 kr/kg
Rostbiff 425 kr/kg

10 kg låda: färs, gryta, stek, biff 275 kr/kg

Ring gärna och stäm av vad som finns.
Elsa mobil: 070-5621214

Jaktlag! Hör gärna av er om ni har älg att sälja!

Fårskinn Lamm/Tacka

Skinnen från Lindås saltas ned och skickas för vidare beredning vid Tranås Skinnberederi. www.tranas-skinn.se. Resultatet blir vackra, slitstarka och tvättbara skinn i olika kulörer, mestadels olika vita och bruna/svarta toner. Några vita skinn färgar vi, just nu finns det i grönt, brungrå, plommon och svart.

Priser: Lammskinn 950-2500 kr/st

Tackskinn och färgade skinn 1250-2500 kr/st

Långa Mattskinn 1500-2500 kr/st

För restauranger

I dagsläget köper följande restauranger från mig:  Almars krog och Ölme prästgård

Driver du restaurang och vill köpa detaljer, hör av dig till mig på telefon 070-5621214.

Förutom lamm och älgdetaljer finns även ytterfile och rostbiff från ungtacka. Ring för tillgång och priser.

Recept

Nedan kommer lite tips hur jag lagar till lamm, följer sällan recept utan blir inspirerad av andras recept och använder det som finns hemma. Goda tillbehör är rostade rotfukter, potatisgratäng eller färskpotatis. Matvete gärna med lite riven morot i och sallad förstås. Lycka till!

Stekar av lår och bog samt lammsadel:
Stick in några vitlökskryftor, krydda med rosmarin, salt och peppar. Ge steken en yta i stekpanna på hög värme sedan in i 125 graders ugn till en innertemperatur på 60 grader.

Lammfärs:
Stek färsen och blanda med mjukfräst lök, vitlök, krossade tomater, oregano och dragon. Gott att ha i pajer, eller rulla in i pannkakor, tortillas eller bara till en god pasta med riven parmesan över.
Grekiska små köttbullar gör man genom att blanda in oliver, fetaost, rivet citronskal, rosmarin, oregano, vitlök, timjan samt salt och svartpeppar i färsen. Lägg sedan de små stekta bullarna i krossad tomat och vittvin, sedan får det stå och småputtra en stund.

Lammlägg: Rulla lammläggsbitarna i mjöl med salt, stek dom sedan och ställ i en järngryta. Krossad tomat, persilja, vitlök, rivet citronskal, salvia och vitt vin. Låt grytan puttra på tills köttet släpper från benen.

Kotletter/Racks:
En god marinad innan grillen är riven färsk ingefära, vitlök, soja, rosmarin, mynta samt koncentrerad fläder/svartvinbärs saft. Lycka till och låt er väl smaka!

Elsa