Recept

Nedan kommer lite tips hur jag lagar till lamm, följer sällan recept utan blir inspirerad av andras recept och använder det som finns hemma. Goda tillbehör är rostade rotfukter, potatisgratäng eller färskpotatis. Matvete gärna med lite riven morot i och sallad förstås. Lycka till!

Stekar av lår och bog samt lammsadel:
Stick in några vitlökskryftor, krydda med rosmarin, salt och peppar. Ge steken en yta i stekpanna på hög värme sedan in i 125 graders ugn till en innertemperatur på 60 grader.

Lammfärs:
Stek färsen och blanda med mjukfräst lök, vitlök, krossade tomater, oregano och dragon. Gott att ha i pajer, eller rulla in i pannkakor, tortillas eller bara till en god pasta med riven parmesan över.
Grekiska små köttbullar gör man genom att blanda in oliver, fetaost, rivet citronskal, rosmarin, oregano, vitlök, timjan samt salt och svartpeppar i färsen. Lägg sedan de små stekta bullarna i krossad tomat och vittvin, sedan får det stå och småputtra en stund.

Lammlägg: Rulla lammläggsbitarna i mjöl med salt, stek dom sedan och ställ i en järngryta. Krossad tomat, persilja, vitlök, rivet citronskal, salvia och vitt vin. Låt grytan puttra på tills köttet släpper från benen.

Kotletter/Racks:
En god marinad innan grillen är riven färsk ingefära, vitlök, soja, rosmarin, mynta samt koncentrerad fläder/svartvinbärs saft. Lycka till och låt er väl smaka! Elsa

Lindås Lamm | Elsa Lund Magnussen | Lindås 305 | 655 94 Karlstad | tel: 070-5621214 | BG 268-2557| epost: info@lindaslamm.se Ekologisk uppfödning av lamm